Legalisatie

Op grond van wettelijke verplichtingen dient men zijn handtekening in diverse gevallen te laten legaliseren. Hieronder zijn twee mogelijkheden aangegeven op welke wijze dit kan worden gedaan.

Mogelijkheid 1 - bij ons op kantoor

Indien u bijvoorbeeld een volmacht moet tekenen voor een zaak welke op ons kantoor zal worden afgehandeld, kunt u dit doen bij ons op kantoor zonder een afspraak te maken. Tijdens kantooruren  kunt u altijd terecht. Wel dient u een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te brengen.

Voor overige legalisaties van handtekeningen dient u echter wel een afspraak te maken.

Mogelijkheid 2 - door een andere notaris

Indien u niet op ons kantoor kunt komen, dan kunt u uw handtekening door een andere notaris laten legaliseren. Het laten legaliseren van uw handtekening betekent, dat een notaris op de verklaring/volmacht een verklaring zet, dat u zelf in persoon op een bepaalde datum bij hem/haar op kantoor bent geweest en daar in tegenwoordigheid van die notaris uw handtekening heeft geplaatst, waarna die notaris zich aan de hand van uw geldig meegebracht identiteitsbewijs heeft overtuigd van uw identiteit.

Hoewel een legalisatie snel kan plaatshebben, is het toch verstandig om tevoren met de betreffende notaris telefonisch contact op te nemen. Dit voorkomt in ieder geval onnodig wachten. Een andere notaris kan voor een legalisatie kosten in rekening brengen. U kunt hiernaar vooraf informeren ter voorkoming van verrassingen.